Социалните мрежи те правят по-нещастен

Идеята, че социалната мрежа може да бъде вредна и да причинява доста сериозни щети, изобщо не е първа младост. Редица психолози се съмняват в качеството на услугата. Ново изследване на господата от Пен Стейт доказва, че изобщо не е препоръчително да използвате интернет творението на Зуки, особено след емоционални трусове. Провеждането на изследването е изисквало от 143 студента да намалят употребата на социални приложения до 10 минути на приложение. Това означава, че имате по 10 минути за всичко от Facebook до Snapchat. В продължение на 3 седмици, всеки спазвал строго правилата, а след това идва време и за най-обикновен тест за депресия, социална ангажираност и други. Проверката била правена чрез телефоните и показвала кой, колко време прекарва. Резултатът няма да ви изненада:

"Групата, която имаше ограничен достъп до социалните приложения е демонстрирала понижени нива на самота и депресия за период от три седмици. И двете групи са показали  понижено ниво на безпокойство и страх от пропускане на нещо важно. Това автоматично отчита повишаване на качеството. Най-важното заключение в този случай е, че с лимитиране на социална мрежа до 30 минути на ден, можете да подобрите качеството си на живот."

Практически, няма точно лимитиране на времето и периода от 10 до 30 минути бил  наложен спонтанно на тестовите групи, това само показва, че взирането в телефона наистина убива доста от социалния живот в истинската среда, а това е тъжно. Пък и още не можем да пием и да казваме наздраве в социалките, за уреждане на подобни мероприятия върши работа, ама това е друга тема. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
17 ноември 2018 | 09:20