Телеграма на Хитлер и Гьоринг отива на търг

Покупките на история могат да се окажат едни от най-ценните, след като хората са полудели по автентична телеграма, която някога е била изпратена до Адолф Хитлер. Фюрерът получил много гневно съобщение от основателя на Гестапо Херман Гьоринг, в което казвал, че желае да поеме контрол над пропадащия райх и практически обвинявал своя лидер за всички беди, които са се случили в Германия.

Хитлер не бил толкова щастлив от предложението и бързо отстранил Гьоринг, а на поста поставил адмирал Карл Дьониц, който управлявал останките от страната няколко дни след самоубийството на диктатора. Въпросната бележка е запазена и до днес и в момента се намира в заложна къща в САЩ, където е минала всички прегледи на историците и може да се докаже с автентична историческа стойност. Цената на телеграмата ще надхвърли 15 000 паунда. Това парче история било открито от американски войник на 8 май, 1945 година, когато американците се опитвали да открият останките на немското зло. Капитан Бенджамин Брадин запазил телеграмата и я предал на сина си, който я дал на своя син, а сега се смята, че традицията ще бъде нарушена, защото парчето хартия ще бъде продадено на щастливеца с най-богати джобове.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Men.bg
06 юли 2015 | 11:27

Основател, за основател говорихме. :)

.
06 юли 2015 | 11:13

Химлер е шеф на Гестапо, а не Гьоринг. Доста ме съмнява въпросната телеграма с подобна историческа стойност да се продаде само за 15 000, след като преди година продадоха картина на анус (!!!) за няколко милиона. Но явно човечеството е в началото на интелектуалното си пропадане.