Токио изобрети стъкло с по-голяма здравина от стомана

Счупеният дисплей на умния телефон е последното, което искате да ви се случи. След като разберете, че гаранцията не покрива счупеното стъкло и цената за ремонт надвишава покупката на телефон, наистина искате производителите да променят нещо! Учени от университета в Токио са успели да направят стъкло, което съчетава алуминий и оксид, за да бъде наречено алумина. Д-р Ацуноби Масуно е пояснил пред медиите, че не само е произвел по-здраво стъкло, но дори може да започне масова изработка за много кратно време.

Неговият екип ще може да комерсиализира специалното стъкло за по-малко от пет години и с това ще може смело да намали теглото на телефона, да увеличи здравината му и да ви спести много нерви в сервиза. Алумина успял да издържи по-голямо напрежение от стоманата и карбона, което го превръща в истинско чудо. Употребата на алумина (не се шегуваме, така е кръстен) в стъкло е било невъзможно, защото елементът кристализирал, когато започнел да се разтапя, но благодарение на освобождавания кислород под високо налягане, елементът бил пускан в затворена среда и след това можел да бъде разтапян с помощта на лазери, без да се стига до нежелания ефект. 

Новото стъкло няма цвят и е силно прозрачно във видимата област. Най-важното, освен здравината, е фактът, че това стъкло е много тънко и може да се използва за изграждането на прозорци на сгради, автомобили и както вече споменахме - мобилни телефони. Ако изчакате 5 години, можете да притежавате наистина здрав телефон или да отидете до магазина и да си купите телефон на CAT! Изборът е ваш!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
06 ноември 2015 | 20:39

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 27 ОТ 53$ ДО .....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

.
06 ноември 2015 | 17:18

На гарата старшината строил войниците: -Първи взвод, вие ще разтоварвате вагона с алумин. Един се обадил: -Гусин старшина, правилно е да се каже алуминий. -Редник Петров, като си толкова умен, тебе ще те пратя с втори взвод да разтоварваш чугуний!!!