Урината става електроенергия

Английски учени са на път да създадат клетка, която може да произвежда електричество с урина. Разходите по създаването са коствали точно 1 паунд. Разработката е на професори и студенти от от университета в Бат. Клетката използва натуралният биологичен процес за производство на електричество, използвайки органични материали като урината. Преминаването на урината през клетката създава електричество, което може да се използва за захранването на различни малки устройства.

Резултатите са доста обнадеждаващи и се смята, че тези клетки ще намерят приложение по места, където прекарването на ел. инсталация е почти невъзмоно. Новата технология ще замести скъпите клетки, които използват платина в ядрото си. При увеличаването на електродите, мощността се повишава. Идеята на учените е да успеят да превърнат човешките отпадъци в електроенергия и да намалят вредните емисии. Детайли на новата технология са описани в журнала по Електрохимия. Няма само Уотни да превръща своята урина в ракетно говори на Марс!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!