Все повече жени се присъединяват към ISIS

7% от всички нови войници на ISIS в САЩ са жени. Американското правителство наблюдава тревожен ръст и смята, че много скоро ще зачестят и атаките на публични места. Изследването на университета Джордж Вашингтон показва, че жените изиграват основна роля в редица екстремистки групи. По-голямата тревога е, че все повече жени са готови да участват в такива атаки. Такава е била и 27-годишната Малик, която участвала в престрелката в Калифорния.

От 2014 година се оказва, че 71 човека са били обвинени за дейности с ISIS. Поне 56 души са били арестувани през 2015 година и се оказва, че цифрата расте. Поне 10 от всички тези 71 случая са били жени. Социалната мрежа също е добро място за вербуването и промиването на мозъци - властите са успели да открият около 300 представителя и около 100 са били жени. Защо точно жените са основен избор?

Според студентите от университета, те са склонни да събуждат по-малко подозрителност, когато сред околните. Основната роля на някои джихадисти е да открият жени, които да пропагандират идеята на ISIS, други се подготвят за терористични удари, а трети получават престижната роля "жена на джихадист" и "майка на следващото поколение". Изследването показва, че моделът за вербуване е един и същ и в Париж и В Калифорния. Профилът на евентуалната жертва не е труден за разгадаване - издирването на глупави и лесни хора за манипулация е нещо, което САЩ може да предложи с хиляди. Можете да се запознаете с основната идея тук!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!