WhatsApp може да бъде забранен в Англия

Английските потребители може много скоро да се лишат от мобилното приложение "WhatsApp", ако законите за подслушваше бъдат приети на острова. Подобни чат програми могат да бъдат засегнати, защото се оказва, че много от тях имат задни врати и запазват комуникацията между потребителите.

Легализирането на "Snooper`s Chapter" е закон, който позволява всичко казано от вас да бъде записано и съхранявано в продължение на една година. Технологичните компании в САЩ и днес имат правото да представят разговори и данни, в които се обсъждат евентуални престъпления. Дейвид Камерън е готов да приеме този закон, защото е убеден, че терористите използват мобилните апликации и записването на такива разговори би могло да предпази много хора от евентуални атентати. Какъв е проблемът с "WhatsApp"? Той е собственост на Марк Зукербърг, който също записва разговори, но използва криптирани файлове и не позволява на всеки да се рови там, където няма работа, следователно се изисква разрешение за достъп и поне се запазва някакво лично пространство. В този ред на мисли сме длъжни да кажем, че Оруел е бил много прав за големия брат и системата.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
10 юли 2015 | 14:20

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14(ОБНОВЕН СПИСЪК) НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ С НАД 60 000 ПОСЕЩЕНИЯ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ----------------------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g