Бракът става демоде

Бракът все по-често се превръща в остаряваща институция, която не само, че не е привлекателна, но и вече не може да носи толкова щастие на една двойка. До това заключение са достигнали учени от университета в Чикаго, които партнирали и с други институции. В резултат на тяхното изследване е станало ясно, че 60% от двата пола са признали, че са щастливи, сключвайки брак. 

Това е висок процент, но нека не забравяме, че през 2012 година е бил 5% повече. 57% от жените споделят, че са щастливи от семейния живот за 2014 година срещу 65% от 2012 година. 4.4% (от двата пола) са напълно недоволни от брачната институция - този процент е най-висок за период от 25 години. Учените съобщават, че в това изследвани били изненадани от факта, че и двата пола регистрират максимално ниско ниво на удовлетвореност, поставяйки най-здравата социална връзка под съмнение. Някои изследователски центрове отричат това наблюдение и смело твърдят, че бракът започва отново да набира скорост, докато други се притесняват от факта, че все по-често се появява умишленото забавяне на сключването на брак.

Недоволството на жените (отново според американските учени) идва от факта, че те постоянно се стремят към кариера и равенство, докато основната им роля (дадена от обществото) е фокусирана най-често в майчинството и домакинските задължения. Комбинирането на двете се оказва сериозен проблем във всяко семейство, но нека не забравяме, че поговорката за щастливата жена и къща ще останат в сила. Суровата статистика може да даде най-добър отговор на онази читателка, която преди време попита защо мъжете се бавят толкова с удрянето на коляно.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Бо
08 юли 2015 | 13:39

Ку.рю Браво!

Сър Пичук
07 юли 2015 | 16:21

Точно така, колега! Само че днешните, за които явно бракът е демоде, предпочитат да изпразнят нечии чужди топки за час-час и половина след работа, и после да се приберат при съпруга си и да му писнат що не е приготвил вечерята.

Ку.рю
07 юли 2015 | 13:16

Умната жена изпраща мъжа си извън вкъщи с пълен стомах и празни топки... Всичко друго е от лукавия :D