Индийци се развеждат през WhatsApp

Мобилните технологии най-накрая ще бъдат оценени от суровите мъже, които вярват, че телефонът трябва да има само червена и зелена слушалка. Мъж от Индия е успял да се разведе със своята 21-годишна съпруга, използвайки WhatsApp. Причината за развода била, че съпругът, който станал жертва на уреден брак, вече опитал всичко, което може да му бъде дадено. Майката на младоженката не била особено щастлива, след като платила 10 индийски рупи и 80 златни монети, за да се случи чудото. 

Съпругата била много обидена и веднага се оплакала в женската комисия на Индия, защото трябвало да зареже образованието си и да се превърне в домакиня. Комисията веднага наредила да издирят 27-годишния мъж, чието име остава тайна. Ислямските закони позволяват развод, но само за съпруга и ако той използва думата "talaq", съобщавайки лошите новини на съпругата.

Цели 10 провинции в Индия са забелязали изключителен ръст в съобщаването на "talaq" чрез Skype, sms, електронната поща и дори WhatsApp. Индийското законодателство смята да признае развода единствено, след като се срещне с двете страни и с роднините им. Въпреки това наложено ограничение, младите използват спасителната дума и след това изчезват много бързо, без да поемат отговорност за действията си. Спасителният план очевидно работи! Ето защо индийките не се радвали на умен мобилен телефон. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Maggie
13 май 2016 | 21:19

Hola Margarita!Me gustaría saber si próximamente se dará algún taller con ustedes y cuando se dará otro de photoreading, también me gustaría saber cuales son sus costos. GrdtsaiSaluaicos buen día.