Историята на най-древната професия

Проституцията винаги ще остане в историята като най-древната професия, която не се влия от кризи и може да бъде достатъчно доходоносна за практикуващите я. Историята за древността винаги е била прекалено клиширана и решихме да проверим колко древна е точно. Ще се изненадаш! 

Уинг-чи

Те не са най-древните, но пък са първите работнички, които отговарят за духа на армията и буквално духат, ама се досещаш и сам за тези есктри. Уинг-чи са жени, които били изпратени в армейските лагери, за да вдигат морала на войниците, както и някои други работи като меч, копие и т.н. Те започват да пътуват с китайските армии по нареждане на император Ву, заповедта му датира от 100 г.н. пр. Хр. Някои зли езици казват, че сред тези жени се откриват и овдовелите жени на армейците, но това са само слухове, а и сме сигурни, че неговите другари са утешавали достатъчно страдащите жени. През 17 век пр. Хр. са се забелязвали и други сексуални институции, които обслужвали само правителството, докато Ву е човекът, който е помислил и за останалата част от населението. 

Проституцията в храма

Правилно си прочел, в гръко-римския период е съществувала и такава професия. Проститутките работели изцяло под покровителството на духовниците в храма и се смятало, че давали заработеното за поддръжката и издържането на свещеното място. Смятало се, че наемането на проститутка (или мъжката й версия) е един вид почитане на божеството. По-голямата част от работните кадри са били 14-годишни девственички, които най-често проституирали в древна Гърция и били много важна част от всеки храм. Сега вече разбираме защо гърците са имали толкова много богове. 

Девадаси

Това са жените, които са принудени да проституират в чест на индийската богиня на плодородието. Момичетата трябва да влязат в пубертета, преди да излязат на пазара и да бъдат продадени за вечерта на човека с най-много пари. Историята се повтаря до края на живота им и всичко се прави в чест на богинята. Родителите са доволни, защото прибират припечеленото, а девойките нямат право да се женят, защото са отдадени на божеството си, а и никой не иска да ги вземе за съпруги. Практиката е установена от векове и продължава до сега, когато Индия забрани търговията през 1988 година. Пенсията за жените идва към 40-те им години, когато вече не са толкова привлекателни и не печелят клиенти. Изгонените продължават да проституират или започват да просят, за да могат да се изхранват. 

Жена за облекчение

Това е новосъздадената работна позиция за жените през 1932 година, тогава японската армия започва да събира млади жени (предимно корейки), които да се настанят в станциите за облекчение. Жените получели обещанието за добре платена работа, но едва след настаняването осъзнали, че са набутани в бардаци. По документи са изпратени около 200 000 жени на възраст от 11 до 30 години. Тяхната мисия била да "облекчават" около 50-100 мъже на ден, а за бунтарките имало други забавления като бой. Японското правителство се извинява многократно за този акт, но отказва да компенсира парично жените за облекчение. Днес има около 55 оцелели жени. 

Илетрадите

Тяхната следа е документирана пред 2 000 години по улиците на Гърция и до днес се смятат за версия на гейшите, защото девойките притежавали много други таланти. Илетрадите били известни с кръшните си снаги, както и таланта да свирят на флейта (музикална и кожена), но един от най-добрите им таланти се изразява в акробатичното дело. Същите жени били използвани и за забавление на децата - каквото и да означава това. 

Сексуалният потенциал се разкрива само на частни партита, където давали много повече на клиентите си от музикална програма.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!