Липсата на секс води до злоупотреба с алкохол

Учените правят крачка напред в разбирането на идеологията на пристрастяването. И какво по-сериозно пристрастяване от секса, нали? Не си представяйте някакви безумни оргии, извадени от страниците на нюансите на сивото, няма как изследователите от университета в Израел да си позволят нещо такова, те са наблюдавали поведението на плодовата муха - винарка. Оказва се, че мъжкото насекомо има много близки черти до човешките. Подлите изследователи оставили контролната група без правото на никакви полови контакти и се оказало, че щом няма сну-сну, буболечките бързо се отдавали на пиенето. 

След провеждането на редица експерименти д-р Шонат-Офир е успяла да модифицира плодовите мухи така, че с леки интервенции да ги накара да еякулират чрез облъчване с различна светлина, в този случай говорим за червена светлина. Щом контролната група се смесила с тестовите обекти, модифицираните мухи веднага се настанали под червената лампа и се надявали, че ще еякулират по-лесно, без да им се налага да търсят дори женски за целта, те просто знаели. Червената светлина била заменена след това с определен аромат и отново действала по същия начин.

Половите атлети на финала получили алкохолна захранка, но се оказало, че са смесени с мъжки насекоми, които не са охлабвали положението в продължение на дни. Сексуално задоволените не се вълнували толкова от пиенето, колкото въздържателите. С други думи, когато няма секс ще има пиене. Добрата новина е, че поне най-накрая имаме обяснение за алкохолната злоупотреба на главния - вече прекалява, но щом няма сну-сну... Заключението на изследователите е, че подобно поведение имат и хората с определени изживявания. След всяко преживяване, без значение дали е положително или отрицателно, води до определена награда. При хората е ясно разкрито с шопинг терапията, докато при животните всичко се ограничава до далеч по-скромно преживявания като секс. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
mia pron khalifa
21 декември 2018 | 02:37

sMVQJN Im obliged for the blog article.Really looking forward to read more. Great.

lilana mitkova di svizzera i bulgaria
14 декември 2018 | 02:40

TUTI DENTE DEL MONDO POSANO BEREE FARE CESO KUANDO VOLIANO DENTE SANO FARSI REGULARE ANKE DI FUMARE