Мъжете се чувстват заплашени от интелигентни жени

Интелигентните жени винаги ще бъдат диамантите в света на запознанствата. Външният вид никога няма да наклони везните в своя полза, когато пред вас стои жена, която вярва, че столицата на Белгия е Холандия. Мъжете обичат интелигентни жени и най-често издирват онази, която познава технологията и науката, може да разсъждава и най-често може да допринесе за многочасови разговори, в които заедно да търсите истините. Изследване в личната и социална психология показва нещо различно - мъжете се привличат от интелигентни жени, но най-често се страхуват от тяхната персона. Защо? В проучване със 105 мъже, учените създали сценарий, в който една жена ги превъзхожда на математическо и литературно ниво.

Описанията били изключително красиви и почти всеки мъж признал, че подобна дама би събудила любопитството му и би го накарала да я преследва дълго време, създавайки по-романтични отношения. Във втората част на изследването, всеки мъж разбрал, че учените имат перфектната партньорка, която отговаря на неговите изисквания и биха искали да ангажарита евентуална среща. Нито един от мъжете не пожелал подобно начинание, въпреки факта, че почти всички казват, че на теория биха искали да имат такава партньорка. Въпреки нуждата от още изследвания за потвърждаване, учените смятат, че жените, които най-често са много по-високо в йерархията и разполагат с повече знания, са истинска заплаха за мъжеството на силния пол и точно по тази причина се избягват.

И ако вярваме на същите психолози, любовта е възможна, когато единият партньор вижда другият като много по-красив, но в това изследване явно не са присъствали знанията и коефициента на интелигентност. Красивите и умни жени със сигурност са приключение и авантюра, която искате да преследвате, ние също изпитваме такива желания, ала най-често не успяваме да слезем от клона на време, за да представим себе си като най-развитото животно в племето. А вие притеснявате ли се от интелигентните жени или като нас ясно заявявате, че не съществуват?

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!