Принудителното сексуално поведение е официално заболяване

Световната здравна организация официално класифицира принудителното сексуално поведение като заболяване. Канада смятат да последват примера едва през 2022-а година. Според лекарите, това заболяване се описва най-точно като липсата и невъзможността да контролираш сексуалните си нужди и да прекрачват здравословното си състояние. Други отклонения могат да бъдат:

1. Сексът да измества всички други приоритети и да вреди вече на здравето. 

2. Лицето е направило многобройни неуспешни усилия да контролира сексуалното си поведение или да намали повтарящото се такова. 

3. Въпреки многобройните съвети, лицето продължава да държи секса като основен фокус, макар и неблагоприятните последици. 

4. Дори и след като липсва сексуална удовлетвореност, лицето продължава да вреди на себе си.

И понеже е от съвсем скоро в листата, лекари и сексолози не могат да го обвържат със сексуалното пристрастяване. Опитът показва, че много от пострадалите могат да се диагностицират погрешно с това заболяване и това да донесе сериозни проблеми. На този етап, единственото възможно лечение може да бъде психотерапията, антидепресанти и дори специални групи за анонимни сексуално пристрастени хора. Д-р Робърт Уейс е заявил пред CNN, че не иска да убива сексуалното желение, а да позволи на хората да могат да го навигират. Та сега разбирате, че бившата не е била изтървана разпоретина, а болна от принудително сексуално поведение. Науката ще измисли оправдание за всички, честно ти казваме!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!