Възможно ли е непорочното зачатие при жените

Един от най-великите въпроси, които някога е вълнувал рогоносците, е свързан с непорочното зачатие. Колко често има мъже, които смятат, че ще станат пастроци на следващия Христос трябва да се разочароват доста сериозно. Колкото и странно да бъде, както и почти невъзможно, шансовете за непорочно зачатие са нулеви или поне за хората. Учени са решили да проверят теорията и са започнали да правят експерименти върху мишки и други бозайници. След серия проверки става ясно, че стимулирането с химикали и електричество не може да свърши особена работа. За забременяването все пак са необходими някои протеини на спермата, които да събудят калциевите йони в яйцеклетката и могат да помогнат за копирането на ДНК и хромозомите в двете клетки. Необходимо е и копие от хромозимите на двата родителя. Обикновено при жената се съдържат в яйцеклетката, докато мъжете доставят това със сперматозоидите си. Всеки родител трябва да остави своите над 30 гена за възпроизвдоство. Т

ова практически прави невъзможно непорочното зачатие. Учените споделят, че обикновено бащата е този, който носи активните гени и практически симулира рожбата да расте и да бъде най-силното и здраво същество, но гените на майката са ограничителя, който малко или много редуцира размерите, за да може организма да се съхрани. В природата има организми, които могат да направят непорочното зачатие, но това не са бозайници. В повечето случаи говорим за влечуги и риби. Подобен е случая с комодския варан, който може да снесе оплодени яйца и без участието на мъжки, бебета носят само гените на майка си, защото бащата липсва. Защо жените не могат да направят същото? Според учените, именно чрез секс могат да се преплитат ДНК вериги, за да се вади и най-добрия резултат. Ако милото каже, че сте татко, а вие много добре знаете, че това е практически невъзможно, тогава помислете кой е помогнал за непорочното или във вашия случай - много порочно зачатие!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Dark
22 август 2017 | 16:32

Само не става ясно какво общо има с непорочното зачатие комодския варан?