Женският мозък остава по-млад с напредването на възрастта

Жените имат много по-млади мозъци в сравнение с мъжете, поне докато говорим в сферата на метаболизма. С намаляването на последния с годините, жените успяват да запазят по-добри показатели. Според д-р Ману Гоял, жените запазват съзнанието си доста по-младо, а това им дава възможността да бъдат доста по-добре подготвени за нови знания и креативност в по-късните си години. Това определено е добра новина, особено след като повечето дами след това са принудени да бъдат ударени от менопаузата, оставяйки уязвими от потенциална атака на Алцхаймер.

П-р Гоял изследвал количеството кислород и глюкоза в различните зони на мозъка при хора от 20 до 82 години. Първоначалната идея била да се провери дали метаболизмът на мозъка е достатъчно адеквателен белег за отчитане на възрастта и по пътя на изследването, теорията се потвърдила, но покрай нея се появила и тази изненада. Средната възраст, с която жените успяват да ни изпреварят е именно 4-и години. Комбинирайки тези знания с факта, че жените след 38-годишна възраст стават по-нещастни, когато нямат партньор в живота, означава само едно - никога няма да забравят да купят храна на котката и е очевидно, че дървената философия започва да се проявява впечатляващо добре. Това за пореден път доказва и защо мъжете живеят по-малко от жените. Жените просто си нямат свое копие, което да ги ядосва допълнително.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!