Кевин Гарнет е най-добре платеният баскетболист

Може би изненадващо за мнозина, Кевин Гарнет е най-добре платеният баскетболист за всички времена с невероятните 315.4 млн. долара, заработени на баскетболното игрище по време на неговата кариера. И докато Гарнет винаги е бил много добър баскетболист, той никога не е бил считан за един от най-добрите на всички времена, пише Business Insider. 

Гарнет обаче използва таланта си и добрия си късмет и благодарение на лошите си резултати на изпита SAT и на правилата на НБА, успява да спечели над 300 млн. долара. Ето как се случва всичко това: През 1995 г. Кевин Гарнет е последна година ученик в гимназията, а последният път, в който ученик влиза направо в НБА, без да е ходил в колеж, е бил 20 г. преди това. На 19 г. Гарнет избира да се включи в драфта на НБА, след като не успява да постигне минималния резултат на изпита SAT, необходим за стипендия, за да учи и играе баскетбол в университет. Отборът на Минесота избира Гарнет под номер пет в драфта през 1995 г. 

Преди него са избрани Рашийд Уолъс, Джери Стакхаус, Антонио Макдайс и Джо Смит. Десет години по-късно НБА забранява на гимназисти да се включват в драфта и на играчи като Грег Одън и Кевин Дюрант им се налага да запишат колеж за по една година, преди да стигнат до лигата. Новобранският договор на Гарнет, който е за 3 години на стойност 5.4 млн. долара, е скромен спрямо днешните стандарти, тъй като той печели едва 1.6 млн. долара в първия си сезон. Гарнет има невероятния късмет да бъде избран в драфта през 1995 г., тъй като това се случва по време на краткия период, в който играчите можеха да стават свободни агенти само след три години. 

Това позволява на Гарнет да удължи договора си за 6 години на стойност 126 млн. долара по време на сезон 1997-98, когато той е на 21 г. Договорът на Гарнет бе една от причините НБА да промени правилата за новобранските договори и да сложи таван на заплатите, но не и преди сключването на новия Колективен трудов договор по време на локаута от 1999 г. Когато влиза в последната година от договора си, Гарнет вече печели по 28 млн. долара на година.

Още можеш да прочетеш тук! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари Онлайн
01 май 2014 | 12:43

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

jouie
30 април 2014 | 16:28

Хахах. Бахти фейла - как може да сложите 2 пъти снимката на Дюрант!?

muci
30 април 2014 | 15:14

Снимката е на Кевин Дюрант...