Най-богатите собственици на отбори в Английската висша лига

За да бъдеш в този списък, не е достатъчно да си мултимилионер. Десетте най-богати собственици на отбори в Английската висша лига са милиардери, като най-бедният от тях разполага с 2.8 млрд. долара, а в топ 3 сумите стават наистина сериозни. 

Вижте 10-те най-богати собственици на отбори в Англия: 

10. Майк Ашли, Newcastle United – 2.8 млрд. долара 

Той е собственик на популярния британски магазин Sports Direct. Изненада всички, когато купи дял от Newcastle. Първоначално купи дял за 91 млн. долара и 41%, но постепенно увеличи инвестицията си и днес е собственик на отбора. Това му е струвало 131 млн. долара. Оказва се, че той не е бил информиран напълно за дълговете на отбора. По-късно се опитва да го продаде няколко пъти, но неуспешно. 

9. Катарина Лиебхер, Southampton – 3 млрд. долара 

През 2010 година, след внезапната смърт на баща й, тя наследи неговото състояние от 3 млрд. долара. До скоро тя не се занимаваше с клуба и бе оставила италианския банкер Никола Кортезе да го управлява. Казва, че няма намерение да продава клуба. 

8. Шахид Кан, Fulham – 3.8 млрд. долара 

Кан е в списъка на списание Форбс на най-богатите американци. Той е от пакистански произход. През 1980 година купува производителя на автомобилни части Flex-N-Gate. За последните 30 години бизнесът се разраства и има приходи от 2 млрд. долара на година. Кан купува американския отбор Jacksonville Jaguars през 2011 година. Цената не е обявена, но се счита, че е била около 760 млн. долара. След това купува Fulham FC за над 250 млн. долара. През 2010 година той искаше да купи американския отбор St. Louis Rams, но загуби наддаването срещу Стан Крьонке. 

7. Елис Шорт, Sunderland – 4 млрд. долара 

Той е хедж фонд мениджър, управляващ активи за 13.3 млрд. долара. Притежава германската IKB Deutsche Industriebank AG, Skibo Castle в Шотландия и др. Купи отбора през 2008 година и от тогава до сега е вложил 335 млн. долара в него. Любопитен факт: след една победа на Sunderland той остави 3 000 долара бакшиш в ресторант. 

6. Стан Крьонке, Arsenal – 4 млрд. долара 

Той започва кариерата си в бизнеса с имоти, като купува и продава земя. Десет години по-късно създава Kroenke Sports Enterprises. Има дялове в американски футболни и баскетболни отбори. Притежава и залата Pepsi Center в Денвър. През 2007 година купи мажоритарен дял в Arsenal, който впоследствие увеличи, като купи пакети от други акционери. Цялата сделка му струва 1.2 млрд. долара. Женен е за Ан Уолтън, наследница на веригата Wal-Mart. Делът на семейството в Wal-Mart е на стойност 6 млрд. долара.

Виж останалите тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари Онлайн
09 април 2014 | 16:52

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g