От къде идват парите на някои отбори в NBA

Хубаво е да си богат. Можеш да си позволиш всичко, от което имаш нужда и дори малко повече. Ако си спортен фен, тогава можеш да си купиш отбор и да покажеш на какво си способен. Виж с какво са се занимавали собствениците на някои баскетболни отбори, преди да влязат в спорта. 

Boston Celtics

СОбствениците им са "Wyclife Grousbeck, Ceo". Отборът е закупен през 2003 година и се оценява за скромната сума от 360 милиона. Днес струва 730 милиона долара. Основната задача на компанията е да достигне 17-тата титла на Celtics. През 2008 година, събитието се случва и се забелязва сериозен интерес към отбора, който удвоява стойността му. Grousbeck трупат своите милиони, докато изработват медицинска апаратура за редица компании в този бизнес. 

Brooklyn Nets

Собственик е Михаил Прохоров. Той заплаща около 540 милиона долара за отбора и страда, защото през последната година е изгубил 16 милиона долара. Михаил е и най-високия собственик на баскетболен отбор. През 2012 година се кандидатира за президент срещу Путин. Печели едва 10% от избирателите си. Прави милионите си като закупува компания за никел от Съветския съюз. През 2007 година, той напуска компанията си и в банковата сметка разполага с 7.5 милиарда долара. Добавяме и мините, които притежава, за да достигнем сумата от 13 милиарда долара. 

Charlotte Bobcats

Техен собственик е Майкъл Джордан. Отборът се оценява на 315 милиона долара. През 2010 година, Джордан заплаща 175 милиона долара и става мажоритарен собственик на отбора. През 2014 година, Bobcats ще се прекръстят на Hornets. Джордан има около 650 милиона долара. Неговата марка държи около 50% от баскетболния пазар. Предполагаме, че все още печели достатъчно пари.

Dallas Mavericks

Марк Кубан плаща 280 милиона долара, за да превърне отбора в златна мина. Днес се оценява на 685 милиона долара. Кубан е един от най-досадните гости на терена и редовно се изправя срещу редица рефери, мениджъри и играчи. За голямата си уста е заплатил около 1,840,000 долара в глоби.  Кубан започва да изгражда своята империя с малко интернет радио, което се превръща в Broadcast.com. Продава бизнеса си на Yahoo! и печели 6 милиарда долара. Прави сделката, преди да дойде краха на интернет медиите. Според Forbes, банковата му сметка е с наличност от 2.5 милиарда долара, а всичко останало е в разнообразието от развлекателни индустрии. 

Utah Jazz

Отборът е закупен през 1985 година за 24 милиона долара. Сега се оценява на 432 милиона долара. Лари Х. Милър е бизнесмен от Солт Лейк Сити и притежава няколко филмови студиа. около дузина автокъщи и една телевизия. През 2009 година умира от диабет, а отборът се предава на сина му Грег.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари Онлайн
07 ноември 2013 | 16:31

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 15 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g