Откачени екстремни спортове

Светът е пълен с луди хора! По-често можеш да ги срещнеш в автобуса, но най-често се крият зад маската на най-различни откачени спортни занимания. Изброяваме най-невероятните и откачени спортни занимания, които се случват по света, за да откриеш и други герои! 

Крокодилено бънджи

За всички хора, които смятат, че доброто старо бънджи не е готино. Подобен спорт се практикува в Австралия, където можеш да намериш достатъчно крокодили, които да дразниш, докато летиш с писъци срещу тях. Най-често едва докосваш водната повърхност, а се надяваш, че гадовете няма да те захапят, докато персонала те издърпва нагоре! Добре, че езерото не е пълно с тъщи, защото тогава щеше да е истинско убийство!

Скачане от скали

Скоковете са винаги от опасните занимания, но има хора, които разнообразяват спорта и скачат от скали. Преди всеки скок се измерва дълбочината, за да е сигурно, че няма да станеш на пихтия! Заниманието се практикува по бреговете на Мексико и Хаваи! Има доста неща, които трябва да се преценяват, защото скокът трябва да бъде добре премерен!  

Спускане със скейт

Това е готина идея, която се ражда в Сан Франциско, където хората се спускат и развиват скорост от 150 км/ч. Тогава се преценили, че това е раждането на нов спорт. Освен това не можем да пропуснем и факта, че стават много силни катастрофи! Можеш да ги потърсиш в youtube!

Пещерняците

Това са хората, които се връщат към корените и изобщо не се интересуват от хорското мнение. Оказва се, че това е силна традиция в САЩ, където има много хора, които изследват пещери и се спускат в дълбоки дупки. Любопитството няма граници! А фактът, че можеш да се задушиш от вредни газове вдига доста адреналина! 

Базови скоци

Представи си, че скачаш от висока сграда, но си спокоен, защото имаш парашут, ако не се отвори, споко, има резервен, ама друг път. Базовите скоци се правят от хора, които имат само един парашут и изобщо не се притесняват. Малката подробност в тази игра е, че височината не е достатъчно голяма, за да се нарадваш на скока, а ще трябва да преценяваш доста добре разстоянията, преди да дръпнеш въженцето!

Сърфинг на влака

Мероприятието е изобретено през 80-те години на миналия век. Участниците трябва да се качат върху влака и просто да се кефят на пътя и трябва да внимават и да не отлетят. Заниманието е нелегално и се преследва от закона, но през 2005 година е възобновено от много луди хора. Стартът е даден във Франкфурт. Индийците също са практикували това на покрива на спортните влакове, които не вдигат повече от 100 км/ч. 

Спускане по вулкан

За всички хора, които имат нужда от високи дози адреналин. Вулканът се намира в Никарагуа и е изцяло активен. Местните са направили дъски, с които да се спуснеш по вулкана. Висок е 7 254 метра. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
crorkz
06 август 2014 | 01:33

MWj327 Awesome article.Much thanks again. Fantastic.

mmm
04 юли 2012 | 22:57

такова понятие като базови скокове не съществува. Казват се B.A.S.E скок и това съкращени означава buildings(сгради), antennas(антени), spans(мостове), and earth(скали).