Правилата на рулетката

Играчите, които не са запознати с играта на рулетка, могат да се притеснят при първата им среща с колелото или масата за залагане.


Няма нужда от тревога - това е относително проста игра с потенциал за много забавление и страхотни шансове за печалба.

Ето нашето ръководство за рулетка за начинаещи, където ще обясним напълно играта и се надяваме да ви дадем необходимите знания и умения, за да извлечете максимума от нея.

История на рулетката

Френският математик и физик Блез Паскал се опитва да изобрети вечен двигател през 17-ти век. Въпреки че усилията му се провалят, впоследствие се появява играта на рулетка. По принцип, „малкото колело“, изобретено от Паскал, след това било използвано в различни форми с различни страни, възприели различни стилове на играта. Една такава игра, която може да се нарече ранна форма на играта на американска рулетка, представлява колело с числа  от 1 до 28, единична нула, двойна нула и американски орел.


Тази американска форма на играта очевидно се е появила след добавянето на една нула във френската игра, което било направено за да се направи играта по-печеливша за казината. 

Видовете рулетка

Колелото на френската или европейската рулетка включва числа от 1 до 36, разположени в черни или червени сектори, докато нулата е в зелено.

Както вече споменахме, колелото на американската рулетка има двойна, както и единична нула. Това увеличава общия брой числа на колелото до 38 и увеличава предимството на казиното.

В това ръководство за онлайн рулетка за начинаещи ще говорим за френската или европейската рулетка, като видовете залози и печалбите се основават на общо тридесет и седем числа. И трите вида игри са достъпни онлайн и се препоръчва, като начинаещ да пренебрегнете американската версия, докато не натрупате поне малко опит с играта. Не забравяйте също да използвате демо сметка, за да се предпазите от загуби.

Поставяне на залог

Щом отидете на желания сайт и сте отворили нова игра, ще имате определено време, за да направите залог. За целта трябва да кликнете върху чипа, представляващ избрания от Вас размер на залога. След това кликнете върху числото или секцията, на които искате да заложите. Върху избраното от вас число трябва да се появи символ, представляващ чипа.

При игрите на рулетка на живо дилърът ще уведоми „Без повече залози“ и колелото ще се завърти автоматично. В други игри, които не са на живо, играчът ще трябва да кликне върху секцията „завъртане“, за да започне колелото да се върти.

И в двата типа игри (на живо и не на живо), колелото ще спре, топката ще падне върху печелившо число и то ще се покаже на екрана. След това масата за залагания ще бъде изчистена, за да можете да направите своите нови залози за следващото завъртане.

Ако сте победител, печалбите автоматично ще бъдат преместени в баланса на вашата сметка. След това можете да изберете да повторите залога си, да направите нови залози или да напуснете играта.


Видове залагания

Има основно 2 вида залози, които можете да направите при завъртане на колело на рулетка, като те се категоризират като вътрешни или външни залози.

Вътрешните залози са залози, които се фокусират върху числата на колелото на рулетката, т.е. от 0 до 36.

Външните залози са тези извън индивидуалните числа и са пример - избирате залагане на цвят - червено или черно.

За начинаещите

Когато за първи път започвате да играете на рулетка, препоръчваме на всички играчи да запазят залозите си ниски и да опознаят правилно играта, както и да използват демо (безплатна) сметка. Избягването на американската рулетка е добро начало, за да намалите шансовете от загуба. Придържайте се към външни залози за известно време, докато свикнете със самата игра.

Тези външни залози може да имат по-ниски коефициенти и да носят по-малки печалби, но ще ви позволят да научите играта. Въпреки това, не залагайте повече, само защото коефициентите са по-ниски. Придържайте се към фиксиран залог, независимо от коефициентите.

След като научите правилата на играта, може да видите модели, появяващи се в печелившите числа и може да сте по-склонни да правите по-големи залози или залог със същия размер за по-голяма печалба.

Най-важното нещо, което трябва да направите, е да се забавлявате, докато играете онлайн или офлайн рулетка, а не да търсите печалбата.


Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
ZAP
30 януари 2023 | 12:31