Спортните залози - страстта да бъдеш част от играта

Спортните залагания са разновидност на хазартните игри, като при тях играчите се опитват да правят прогноза по отношение на развръзката в конкретна спортна среща. Може да се определят като игра между залагащия от една страна и букмейкъра от друга. Независимо дали се залага физически или онлайн и при двата случая букмейкърът има огромно значение, защото той определя възможностите за залагане.

Как протича спортният залог

Преценява се внимателно офертата и се взема решение дали тя е достатъчно атрактивна, за да се извлече печалба от залагането. Когато се залага, се дават средства на букмейкъра, който ги задържа до края на играта. 

Ако спортният залог е печеливш, заложената сума плюс печалбата се връщат при залагащия. Ако залогът е губещ -  букмейкърът прибира сумата и не връща нищо на залагащия. 

Най-често залаганите спортове

Наблюдават се различни предпочитания за залагане в различните държави, но като цяло се следва максимата колкото е по-популярен даден спорт, толкова по-предпочитан е той за залагане. 

Букмейкърите постоянно проучват пазара и настроенията, като така правят различни предложения, които да дават разнообразни възможности, като се съобразяват с интересите на залагащите в конкретната държава.

Има спортове, които се очертават като лидери сред спортните залози по света. 

Такива са футболът, тенисът, конните надбягвания, американският футбол, баскетболът, волейболът, ръгбито, крикетът, хокеят, австралийският футбол.

Къде може да се правят спортни залози

Спортни залози могат да се правят, както офлайн, така и онлайн.

Разлики между залагане офлайн и онлайн практически няма. Трябва обаче да се вземе предвид, че при онлайн спортните залози се разполага с доста по-голям контрол. Залозите и срещите могат да се следят на живо в реално време, да се залага по време на тях или да се затвори залога преди края на срещата. 

Друг важен момент на онлайн залагането пред офлайн, че може да се намери най-добрата цена, поради големия избор на букмейкъри.

Видове спортни залози

Единичен спортен залог

Това е основата на всички спортни залози, при този вид залог всичко е ясно, просто и лесно. Открива се подходящото събитие без значение какво е - футбол, тенис, хокей голф и т.н. Избира се един отбор, играч или краен резултат от срещата и се залага, след което се чака крайния резултат

Акумулатор

Една част от залагащите ги избягват, но пък други виждат страхотна възможност в тях.

Обикновено новаците в залозите се изкушават от високите коефициенти и възможността за по-голяма печалба срещу малък залог. Това и е основното предимство на този вид залог - висока печалба, но трябва да се отбележи, че и рискът от загуба е по-висок.

Пример за акумулаторен залог

Три отделни събития се комбинират в една обща селекция, но ако само едно от тях не е познато, нищо не се печели и залогът се губи.

Акумулаторите се наименуват според това колко селекции са избрани. При три селекции има троен, при пет - петорен, и т.н. 

Системи

Системата е разновидност, чиято основа е акумулаторният залог. 

Най-използваните системи са Трикси, Янки, Щастливите 15 и Канадска. Тези системи покриват напълно всички типове залози. Трикси система включва 3 селекции, Янки системата – 4, а Канадската система за залог – 5. 

Залозите чрез системи имат предимства пред акумулаторите, защото не е нужно задължително да се познаят всички срещи, за да се спечели. Често се залагат по-големи суми на системи, отколкото на акумулатори, именно заради възможността за печалба, дори и при непознаване на всички събития.

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
ZAP
30 януари 2023 | 12:32

PaulaFox
20 януари 2023 | 23:22

❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id387032

12 януари 2023 | 23:24

СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ(СЕМЕЙСТВОТО НА ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ НА СПОРТОВЕ ВЕЧЕ Е НАД 2700 ЗА ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ ПРОСТО НИ ПОСЕТЕТЕ И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ВЪВ ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ И НЕ ЗАБРАВЯТЕ ДА МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА ТУК ЗА СТРАНИЦАТА И ВЛЕЗЕТЕ В БИТКАТА ЗА НАГРАДИТЕ СЕГА С НАРЪЧНИКА И СЪВЕТНИЦИТЕ НИ ПЕЧЕЛИЛИ ДЕСЕТКИ ЛИГИ И НАГРАДИ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА---------------------->f a n t a s y d n l n . f r e e . b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА И ДРУГИ СОЦИАЛНИ МРЕЖИ-----------------------------------ДНЛ ФЕНТЪЗИ

ZAP
24 декември 2022 | 23:23