Треньорът, който ще ви вкара в залата

Дрю Харисбърг е фитнес експерт, който е способен да ви накара да откриете онази доза мотивация, която да ви запрати във фитнес залата за дълъг период от време.

Часът е 17:00 или 18:00. Работният ден е приключил. Още в 15:00 сте усетили как умората ви наляга. Това, което най-силно жадувате, е комфортът на дивана у дома, хапка от нещо вкусно и да погледате серия от любимия си сериал.

Последното нещо, което ви се прави, е отбиване до фитнес залата по пътя към дома, макар да знаете, че имате нужда от това. Звучи ли ви познато?

Казвате си „Уморен/а съм“. Винаги сте твърде уморени. „Ще отида утре“. Но така и не го правите.

Как да разбиете този порочен цикъл, който ви парализира? 

Трябва ви мотивация, нали? Мотивацията помага, но не е задължителна. Мотивация се изисква само за нещата, които не искате да правите. Нямате нужда от мотивация, за да се приберете, нали? За да изядете блокче шоколад? Тези неща са лесни.

Затова, вместо да се опитвате да откриете мотивация за нещата, които не искате да правите, защо да не намерите начин да искате да ги направите? По този начин няма да се изискват усилия и ще тренировките ще ви носят удовлетворение. А това на свой ред генерира сила на волята и мотивация.

Знаете, че трябва да отидете до фитнеса, но не може да се накарате да го направите. Въпросът е – как да преодолеете пропастта между „трябва“ и „правя“? Отговорът на този проблем идва от формулировката.

Какво е вашето „защо?“. Преодолейте пропастта, като си отговорите на този въпрос. Вашето „защо“ е мостът, който ще ви изведе до „правя“.

Започнете, като откриете и дефинирате ключови причини/цели, които ще ви помогнат да отметнете трудните неща, които така и не искате да правите. Вашата причина или цел трябва да бъде значима – по-съществена от награда, като ядене на шоколад, гледане на сериал или пък излежаване на дивана.

Трябва да бъде нещо, което цените повече от всичко друго на света.

След това привържете към причината/целта позитивна емоция. Тя трябва да е свързана с радостта от живота, щастието, а не с болест или смърт.

„Искам да живея дълго, здравословно, тъй като това ще ме направи по-щастлив и по-удовлетворен от живота“, а не „Страх ме е да не умра“.

След като дефинирате своето лично „защо“, повтаряйте си го отново и отново, докато не се превърне в мантра. В дните, когато усещате, че отново се запътвате към дивата, използвайте мантрата.

И знаете ли какво? След тренировката отново можете да се запътите към дивана, към сериала или към блокчето шоколад. Така че не ги пропускате, само отмятате още едно важно нещо преди да стигнете до тях.

Открийте своето „Защо“ и не се отказвайте от него.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!